Сонет за безсмъртната любов

Сонет за безсмъртната любов
A A+ A++ A

В годината на Шекспир театър-лаборатория „Алма Алтер“ влиза със спектакъла „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“.

Режисьорът Николай Георгиев се впуска към една от най-класическите и същевременно емблематични пиеси в световната драматургия, но не за да я постави на сцена, а за да срещне човекът-зрител с едно момиче на 16 години - Танита Генова. Танита за първи път се качва на театралната сцена. Нейн партньор е Георги Арсов, познат на широката публика от музикалния формат „Х-фактор“. Те се отказват от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и откровено заявяват „Аз не съм Ромео“, „Аз не съм Жулиета“.

Оръжие в битката на двете големи фамилии Монтеки и Капулети са хореографиите на Петя Йосифова, а в подкрепа на любовта на Георги и Танита е авторската музика на Константин Кучев. Спектакълът е решен в стилистиката на бедния театър. Декорите липсват. Остава само срещата между човеците.

„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“, която до момента включва заглавията „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Време е за Лир“, „Ричард – кой Ричард“ и „Аз, лейди Макбет".

Премиера: 30 януари 2014, 19: 30 часа

Вход: запетайка на лявата ръка

#Шекспир #спектакъл #премиера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници