Украйна с линия на поетапно влизане в ЕС

Украйна с линия на поетапно влизане в ЕС
„Украйна не е зависима от Русия. Икономиката на Украйна е зависима от Русия, защото след разпадането на Съветския съюз, имаше много смесени предприятия“, посочи Киссе. Снимка: antonkisse.com
A A+ A++ A

„Стратегическата линия, която е поела Украйна, е поетапно присъединяване към Европейския съюз. В тази посока вървим, защото пътят е дълъг, и трябва да защитим, на първо място, своите икономически въпроси, а стратегията на ЕС остава неизменена“, заяви президентът на Асоциацията на българите в Украйна и депутат в парламента на страната Антон Киссе.

„Украйна не е зависима от Русия. Икономиката на Украйна е зависима от Русия, защото след разпадането на Съветския съюз, имаше много смесени предприятия“, посочи Киссе.

„За един и същи самолет, се правеха части и от Украйна и от Русия. Двигатели от Украйна, другите части от Русия. Машиностроенето е обвързано, то е комплексно, и ние не можем да допуснем тези заводи да се закрият, защото хиляди хора работят там. И вие в България имате този пример, нали виждате какво стана в „Кремиковци”, коментира украинският депутат.

„У нас такива примери има също много. Ние искаме нашите партньори от ЕС да ни помогнат. Да ни дадат възможност за модернизация и много такива неща, които трябва като партньори да ги договорим”, отбеляза той пред „Фокус“.

„Искам да дам един пример - когато Полша встъпи в Европейския съюз, каква подкрепа получи? Неимоверно много финансов ресурс“, заяви Киссе.

Според него, полските дългове са били опростени, „а пък България и Румъния получиха много по-малко и заради това имат много повече проблеми“.

„Тоест, всяка държава трябва да си търси своя интерес. Вярно е, че Украйна не е много голяма държава, а Европейският съюз трудно отпуска големи финансови средства”, каза още Антон Киссе.

#Украйна #Европейски съюз #Русия #Антон Киссе #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници