Роми се сбиха с полицаи в Кюстендил

Роми се сбиха с полицаи в Кюстендил
Полицаи са били нападнати от роми в Кюстендил. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Четирима жители от ромския квартал в Кюстендил са нападнали полицаи, съобщиха от ОД на МВР – Кюстендил, за „24 часа“.

В четвъртък вечерта четирима мъже от кюстендилския квартал „Изток“ влезли във физическа саморазправа със служители на реда.

Полицаите дали сигнал на двамата мъже да спрат каруцата си, натоварена с метални предмети, за извършване на проверка на ул. „Софийско шосе“ малко след 20:00 часа. За да избегнат проверката, мъжете с каруцата направили опит да избягат по черен път в района, но са били застигнати от полицаите. Към бегълците се присъединили още двама души и започнало нападението над служителите, яростно нанасяли удари, ритници и закани.

Полицаите са възпроизвели предупредителни изстрели, ползвали са физическа сила и помощни средства при задържането на братята Ю. А., 33 г., Б. А., 40 г., баща им А. Т., 66 г., и Д. М., 21 г.

И четиримата са известни на полицията с множество противозаконни деяния, единият от тях е участник и в групата, която нападна и уби пазач на череши преди години в с. Шишковци, осъждани са.

На двама служители на реда е направено медицинско освидетелстване за нанесени телесни повреди. Работата по случая продължава.

#Кюстендил #полицаи #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници