Джон Кери: САЩ и ЕС да създадат зона за свободна търговия

Джон Кери: САЩ и ЕС да създадат зона за свободна търговия
Държавният секретар на САЩ Джон Кери настоя по време на Международната конференция по въпросите на сигурността в Мюнхен за укрепване на партньорството между САЩ и ЕС. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери настоя по време на Международната конференция по въпросите на сигурността в Мюнхен за укрепване на партньорството между САЩ и ЕС, предаде ИТАР-ТАСС.

„САЩ и ЕС трябва да действат заедно, трябва да разберат важността на този съюз. САЩ се нуждаят от силна Европа, а Европа – от силни САЩ”, коментира Кери.

Според държавния секретар на САЩ, пред Брюксел и Вашингтон стоят общи предизвикателства, като ръстът на населението и проблемът с продоволствената сигурност, тероризмът, промяната на климата, разрешаването на кризисни ситуации в различни региони на планетата.

Кери призова за сключване на споразумение за създаване на зона за свободна търговия между САЩ и ЕС.

"Време е Германия да поеме по-голяма роля в световната политика. Трябва да сложим край на политиката на въздържание. Изключвам категорично обаче тази нова роля да се обвързва с милитаристични акции", заяви германският президент Йоахим Гаук при откриването на международната конференция по сигурността в Мюнхен.

На форума присъстват политици от цял свят. Гост е и българският президент Росен Плевнелиев.

#Джон Кери #САЩ #ЕС #Европа #Кери #Мюнхен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници