Цветанов и трима бивши директори в МВР се изправят пред съда

Цветанов и трима бивши директори в МВР се изправят пред съда
Това е вторият обвинителен акт срещу Цветан Цветанов. Снимка: plovdiv-online.com
A A+ A++ A

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и трима бивши директори от Специализирана дирекция „Оперативно-технически операции“ към МВР ще бъдат изправени пред съда, след като Прокуратурата е внесла в Софийски градски съд обвинителен акт срещу тях.

Цветан Цветанов, Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов са обвинени, че в периода от февруари 2010 г. до април 2013 г. не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация, не са създали регламент за използването на специализирана мобилна техника и не са осъществили контрол за правомерното прилагане на специални разузнавателни средства.

Цветанов е обвинен в това, че като министър на вътрешните работи съзнателно е допуснал подчинените му директори на СД „ОТО“ – МВР, да не изпълнят задълженията си по защита на класифицираната информация и разпоредбите на Закона за специалните разузнавателни средства.

Вследствие на действията му са настъпили тежки последици като създаване на условия за нарушаване на конституционните права на български граждани и тежко уронване на престижа на МВР.

Това е вторият обвинителен акт срещу Цветан Цветанов, предава „Фокус“.

#СДОТО #подслушване #Цветан Цветанов #Сергей Кацаров #Камен Костов #Цветан Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници