Бойко Борисов: Искам среща с Пламен Орешарски

Бойко Борисов: Искам среща с Пламен Орешарски
ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията. На снимката: Томислав Дончев, Бойко Борисов, Менда Стоянова, Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще поискам среща с премиера Пламен Орешарски, за да попитам дали може да се промени Постановлението за разпределението на парите за общините, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на ГЕРБ.

"Утре ще се обадя на секретарката на Орешарски за среща, за да дискутираме по въпроса. Това правителство няма експертност, то е партийно, на двете партии. На тази среща ще ни интересуват само критериите и точките за определяне на проектите. Не търсим конфронтации с тях, а просто да променим евентуално, постановлението", каза Борисов, цитиран от агенция „Фокус“.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че ако това Постановление остане, ще сезира Сметна палата, ЕК и ще поиска оставката на правителството.

„На хората им омръзна от политическо говорене, затова се опитвам, с прагматични средства и начини. Една дума от казаните сега не е свързана с политика. Присъствието на Местан вчера на конгреса не е случайно. Те показаха, че са една партия и на изборите ще преминем към член 1, който беше премахнат от Конституцията, за една партия, едно правителство. И действително, срещата с Янукович на Орешарски може да изиграе решаваща роля”, каза още Борисов.

След изборите АБВ и БСП ще се съберат - каза Борисов и обясни: "Ако нямаше АБВ, разочарованите от Станишев щяха да гласуват за ГЕРБ. Сега ще гласуват за АБВ и нищо от център ляво няма да отида в център дясно".

#Бойко Борисов #Борисов #Пламен Орешарски #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници