Патриарх Неофит: Апостолът е пример за поколения

Патриарх Неофит: Апостолът е пример за поколения
„Няма българин, който да не знае за Апостола на свободата – йеродякон Игнатий, каза патриарх Неофит. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

„Няма българин, който да не знае за Апостола на свободата – йеродякон Игнатий - пламенния, неустрашимия, вдъхновения борец-революционер, пожертвал живота си в служба на народа и отечеството си, символ на героизма и патриотизма за поколения наши сънародници”, заяви патриарх Неофит.

„Първата и най-важна заповед за християнина е да обикне Бога с цялата си душа, а другата подобна на нея е да възлюби ближния като себе си (Мат. 22:36). Християнската любов се отличава от всяка друга любов по това, че е чиста, безусловна, безкористна и саможертвена. Такава я виждаме и в живота на йеродякон Игнатий”, посочи Негово Светейшество.

Той призова споменът за Левски да ни окрилява и днес, когато трудно откриваме около себе си примери, достойни за подражание. „Дякон Игнатий ни вдъхновява в живота ни, като съзнаваме, че „очите на Господа са върху ония, които Го обичат. Той е силна защита и яка опора” на всички, които пребъдват в Него”, посочи в заключение патриарх Неофит.

#Неофит #София #Игнатий #Васил Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници