Samsung Galaxy S5 все пак ще има две версии с различни екрани

Samsung Galaxy S5 все пак ще има две версии с различни екрани
A A+ A++ A

В понеделник очакваме да видим следващия смартфон от серията Galaxy S на Samsung и с наближаването на заветната дата в интернет се появяват все повече детайли за него. Потвърждава се информацията, че моделът ще се предлага в два варианта в зависимост от екрана, но единият вариант ще се забави известно време. Според публикация в корейското издание ETNews компанията ще представи първо Galaxy S5 с 5,2" дисплей с резолюция 1080p.

Няколко месеца по-късно обаче ще се появи и версия с 5,1" дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела. Причината за забавянето е свързана с трудности в оптимизирането на качеството на картината за панела с по-висока резолюция и производството му дори не е започнало още. Това означава, че Samsung Galaxy S5, който ще видим в понеделник, ще бъде и по-евтин от другата версия - може да струва по-малко от Galaxy S4 в началото. Очаква се пазарната премиера да бъде в края на март.

Другата информация от SamMobile е свързана с камерата на телефона. Тя ще бъде с резолюция 16МР и ще може да заснема 4K UHD видео при 30FPS и 1080p FHD видео при 60FPS. Телефонът ще разполага и със специален бутон за активиране на камерата, но вместо хардуерен той ще бъде капацитивен. Нарича се Side Touch и ще е под формата на специална сензорна зона върху дясната страна на корпуса, която ще е невидима, но след докосването й ще се запечатва снимка. Камерата ще включва разнообразни ефекти и дори такъв за снимане под вода, което потвърждава информацията, че телефонът ще е водоустойчив.

http://www.etnews.com/news/device/device/2919222_1479.html
http://www.sammobile.com/2014/02/19/samsung-galaxy-s5-to-feature-16mp-camera-sensor-side-touch-new-camera-modes-and-effects/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници