Отбелязване обесването на Левски започна с викове "Оставка"

Отбелязване обесването на Левски започна с викове "Оставка"
Тържествена церемония се състоя пред паметника на Васил Левски в столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В София стартира официалното отбелязване от 141-та годишнина от обесването на апостола Васил Левски. Литийното шествие бе водено от патриарх Неофит.

В момента, в който представителите на държавата пристигнаха пред паметника за минута-две граждани викаха "Оставка" и "Предатели", съобщи "Стандарт".

Сред официалните държавни представители на властта са президентът Росен Плевнелиев, председателят на парламента Михаил Миков и кметът на София Йорданка Фандъкова. Представители от правителството са вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, министърът на външните работи Кристиан Вигенин и министърът на отбраната Ангел Найденов.

Тържествено слово произнесе президентът Росен Плевнелиев и след него деканът на историческия факултет на Софийския университет проф. Пламен Митев.

Пред бюст – паметника на Апостола са строени гвардейци от Националната гвардейска част (НГЧ). Районът е ограден, има засилено полицейско присъствие. Като част от програмата присъства и потомката от рода на Васил Левски Екатерина Томева, правнучка на сестрата на Апостола – Яна.

#Васил Левски #паметник #Росен Плевнелиев #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници