Иван Костов: Не може да има партньорство между РБ и ГЕРБ

Иван Костов: Не може да има партньорство между РБ и ГЕРБ
Според Костов меката зима облекчава сметките и не прави кризата толкова остра. Снимка: obshtestvo.net
A A+ A++ A

Невъзможно е партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ, заяви бившият премиер Иван Костов на срещата със своите симпатизанти в Кърджали, предаде БГНЕС.

„ГЕРБ носи основната вина за сегашното състояние на страната, а партньорство с Борисов и с Цветанов би навредило абсолютно на всеки. На предстоящото през март национално събрание на РБ той смята да постави категорично въпроса за отношението към ГЕРБ“, коментира Костов.

Бившият лидер на ДСБ, който в момента е ръководител на академичната лаборатория за управление на рисковете при НБУ, заяви, че изборите са дали възможност на управляващите да „премостят“ кризата. Според него меката зима облекчава сметките и не прави кризата толкова остра.

„Европейските избори са начин всичко да се прехвърли върху тях. Един вид, който и да протестира, ще му се каже да отиде да гласува и да определи с вота си какво иска. Теза на лабораторията е тази особена роля на евровота“, посочи Костов. Според анализите на лабораторията европейските избори са много по-важни от националните, защото извънредният вот през миналата година е създал много нестабилна управленска конструкция, опряна на вота на „Атака“. „А това носи големи минуси най-вече на БСП, от което се възползва Георги Първанов и хората му в АБВ. Предстоящите избори са нещо като реванш, като повторен избор – управляващи и опозиция ще си премерят отново силите и ще се види кой има право да бъде във властта. Трябва да се следят шансовете за преминаване на прага, защото, който не ги прескочи, му предстои мрачно бъдеще. В този смисъл евроизборите ще играят ролята на сито – ще отсеят многото кандидати за ЕП“, коментира Костов.

#Реформаторския блок #ГЕРБ #Иван Костов #Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници