Рали спринт вече и в България

Рали спринт вече и в България
Снимка: http://bfas.bg
A A+ A++ A

С „Рали спринт“ в Самоков започва автомобилният сезон у нас. Дисциплината е нова за календара на Българската федерация по автомобилен спорт

Списъка със заявените участници за рали спринт Самоков е от 18 автомобила. Сред имената са така познатите на всички: Николай Златков, Игнат Исаев, Румен Дунев, както и много други нови имена, обещаващи страхотна битка в неделя около курорта Боровец.

"Ще стартират 18 екипажа. Всеки може да вземе участие, независимо от спецификацията на автомобила, с който разполага. Идеята е да популяризираме спорта и да го направим още по-достъпен за хората, които нямат сериозни финансови ресурси. За да си част от рали спринта няма никакви специални изисквания. Надпреварата се провежда в един ден и не излиза никак скъпо за участниците, а е много атрактивно и приятно за зрителите" каза Георги Гвоздейков, генерален секретар на БФАС Георги Гвоздейков.

Ралиспринт състезанията са известни със своята икономичност на средства и обикновено се провеждат в два дни. Като в първия ден е опознаването на трасето, административната проверка и техническия преглед. През втория ден е откриването на състезанието, старта и финала. Състезателните километри на Ралиспринт шампионатаще бъдат миниум 30 км. и максимум 50 км. Сервизния парк ще бъде локализиран само на едно място. Идентично с ралитата и тук ще има необходимата документация като - допълнителен регламент, програма, часови график, план за сигурност, пътна книга, и всички номера и плаки за автомобилите. Организирането на този род състезания от финансова гледна точка ще бъде около бюджета необходим за организиране на кръг от високопланинския шампионат. Препоръчва се трасетата на скоростните етапи да бъдат максимум три карани по два или три пъти в зависимост от конфигурацията само в едната посока. Напоследък е доста атрактивно да има скоростен етап в населеното място или курорт където е центъра на надпреварата. Има доста места с добри трасета, инфраструктура и условия в България, които са потенциални центове на Рали спринт състезания.

Из сайта на Българската федерация по автомобилен спорт

#Самоков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници