Какво очакваме от мобилния конгрес?

Какво очакваме от мобилния конгрес?
A A+ A++ A

Започващото в понеделник тазгодишно издание на мобилния конгрес в Барселона обещава да по-интересно от обикновено. То ще бъде белязано от премиерата на някои дълго чакани смартфони, ще ни изненадат много умни джаджи, таблети и хибридни устройства. Ето какво очакваме от големите производители на потребителска електроника.

Първата пресконференция на конгреса ще бъде на Huawei и ще се проведе още в ранния следобед на неделя. Китайската компания е подготвила няколко устройства, сред които два таблета и смартфон, но не очакваме да видим наследник на Ascend P6, който ще бъде презентиран на отделно събитие по-късно през годината. Сред изненадите в Барселона очакваме да бъдат таблета MediaPad X1 със 7" дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела, който ще може да се използва за провеждането на разговори; мултимедиен таблет с по-голям диагонал на екрана и бюджетния смартфон Ascend G6. Говори се, че компанията ще представи и свой умен часовник.

В понеделник сутрин Nokia би трябвало да разкрие една от най-зле пазените си тайни през последните години като представи първия си смартфон с Android. Устройството, което вероятно ще се продава под името Nokia X, няма да изкуши почитателите на смартфоните от най-висок клас, тъй като ще предложи скромни технически характеристики. Ще има обаче цена, която ще го направи подходящ за развиващите се пазари. Смартфонът ще замени услугите на Google с такива от Nokia и Microsoft и ще предложи собствен магазин за приложения пор примера на Amazon и таблетите Kindle Fire. Ако слуховете са верни, финландската компания няма да покаже нови смартфони с Windows Phone.

Почти по същото време ще се състои и пресконференцията на Sony Mobile. Компанията продължава с атаките си към позициите на Samsung и очакваме да ни представи поне две мобилни устройства - Xperia Z2 би трябвало да предложи познатото от Xperia Z1, но с по-голям дисплей, а освен това ще видим и нов таблет. Разбира се, и двете джаджи ще са водоустойчиви - една от най-характерните черти на скорошните флагмани на японците. Компанията би трябвало да сподели повече подробности за фитнес джаджата SmartBand, която може да записва и най-интересното от живота ни и го организира във визуален дневник.

Водоустойчивост очакваме и от Samsung Galaxy S5, на чиято премиера сме подготвени да присъстваме в понеделник вечер. Според слуховете устройството ще има два варианта в зависимост от резолюцията на по-големия екран, но първоначално ще бъде представена само версията с full HD панел. Скоро ще разберем дали компанията ще използва метал в изработката на корпуса на смартфона или ще продължи да залага на пластмасата. Заедно с това ще видим и новата версия на интерфейса TouchWiz, която обещава да бъде по-изчистена. Корейците са подготвили и поне два часовника, а сигурно ще имат и някой нов таблет за показване.

LG вече анонсира освежената си линия от бюджетни смартфони и моделите G2 mini и G Pro 2 и очакваме те да заемат основно място на щанда на компанията. Вече е ясно, че HTC ще запази премиерата на новия си топмодел за 25 март, но в Барселона може да покаже смартфона от среден клас Desire 8. Появи се информация за няколко умни устройства на тайванската компания, но според досегашната информация те ще бъдат демонстрирани на партньори на компанията, а премиерата им ще е по-късно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници