Sony Xperia Z2 идва с подобрени хардуер и възможности на камерата

Sony Xperia Z2 идва с подобрени хардуер и възможности на камерата
A A+ A++ A

По-рано днес Sony представи смартфона Xperia Z2, който трябва да разшири възможностите на впечатляващия Xperia Z1, който беше представен едва преди 6 месеца, и определено го прави успешно. Устройството отново предлага водоустойчив корпус, но включва важни допълнения, които го отличават от неговия предшественик.

На първо място, има увеличен до 5,2" дисплей, който използва Triluminos дисплей с резолюция 1080р, а от срещата ни с него останахме впечатлени от ъглите на видимост и цветопредаването и определено се усеща подобрение в сравнение с Xperia Z1. Рамката на корпуса вече е изработена от масивен алуминиев блок, а под нея е поместен четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2,3GHz. Той е допълнен от 3GB RAM памет, което гарантира още по-безпроблемна многозадачна работа.

Вградената памет е 16GB и може да се увеличи чрез microSD карта, а капацитетът на батерията се е увеличил до 3200 mAh. Основната камера отново е с резолюция 20.7МР, но към нея са добавени допълнителни функции. Сред тях са запис на 4К видео, функция за разкрасяване в реално време на снимките от предната 2,2МР камера, дефокусиране на фона и опция за селективно забавяне на скоростта на части от заснетото видео (720р при кадрова честота 120 fps).

Смартфонът добавя и предно разположени стереовисокоговорители и като цяло се усеща като напълно нов вариант на Xperia Z1, който, макар и малко по-висок, е малко по-тънък. В аудиоотношение е добавена функцията за извеждане на висококачествен звук към USB за последваща обработка от външен DAC, а освен това компанията е добавила и технология за цифрово елиминиране на околния шум, която обаче работи в комбинация със специални слушалки - MDR NC31EM, които се продават отделно, но на някои пазари ще бъдат включени в комплекта на устройството.

Sony Xperia Z2 е изключително впечатляващ продукт, който успешно успява да надгради предходните флагмани от серията Z и продължава да изпълнява заявеното на Sony, че осигурява най-добрите технологии на компанията в компактна форма. Усеща се лек и здрав, има подобрен хардуер и осигурява отличен дисплей, който с лекота може да се мери с този на Xperia Z Ultra.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници