Таблетът Sony Xperia Z2 е още по-бърз и лек

Таблетът Sony Xperia Z2 е още по-бърз и лек
A A+ A++ A

Заедно с представянето на смартфона Xperia Z2, Sony анонсира и нов таблет, който наследява представения преди повече от година модел Xperia Z Tablet. Новото устройство не се разделя с водоустойчивите си характеристики, но успява да бъде дори още по-тънко и леко от предшественика си при дебелина 6,4 мм и тегло от едва 426 грама за версията с Wi-Fi и 439 грама за тази с LTE възможности.

Тънкият профил е компенсиран от по-голямата рамка около екрана, но тя помага за по-комфортното захващане на устройството. В същото време Xperia Z2 Tablet предлага по-мощния четириядрен процесор Snapdragon 801 с честота 2,3GHz, който е допълнен от 3GB RAM. На разположение е отново 10.1" дисплей с WUXGA резолюция (1920 x 1200 пиксела), но той вече е изработен по технологията Triluminos и предлага впечатляващи цветопредаване и ъгли на видимост.

Мултимедийната насоченост на устройството се допълва от преместените върху предната страна стереоговорители и включените приложения и услуги за достъп до съдържание за забавление. Има и поддръжка за контролера за PlayStation DualShock 3, така че игровите забавления с устройството ще са по-приятни. Отново е включен и инфрачервен порт за контрол на различна домашна електроника. Основната камера отново е с резолюция 8,1МР, но вече използва сензор от типа Exmor RS, а предната е със сензор Exmor R с резолюция 2,2МР.

Таблетът може да се използва и за провеждане на телефонни разговори и за тази цел компанията пусна специален Bluetooth аксесоар, който работи като мултимедийно дистанционно, но има и микрофон, което го превръща в хендсфри устройство. Тази добавка също е водоустойчива. Изумително е колко технологии е успяла да побере японската компания в толкова тънък корпус. Таблетът се усеща изключително лек, качеството на изработка се усеща много високо, а задната му страна отново е покрита с мек на допир материал, улесняващ захващането.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници