Лос Анджелис забрани е-цигарите

Лос Анджелис забрани е-цигарите
A A+ A++ A

Лос Анджелис забранява използването на електронни цигари на обществени места, където тютюнопушенето е забранено, включително на работни места, ресторанти и барове.

Градският съвет на Лос Анджелис гласува с пълно мнозинство за забрана на електронните цигари в закрити работни помещения, открити места за хранене, паркове, зони за отдих, плажове, барове и нощни клубове, предава БГНЕС.

Електронните устройства, захранвани с батерия, се предлагат на пазара като помощни средства за отказване на цигарите. Те позволяват на потребителите да вдишват никотин чрез изпаряване, но експерти посочват, че не е достатъчно ясно какъв е ефектът от включените в тях химикали върху пушачите и хората около тях.

„По-безопасно не означава безопасно“, казва директорът на общественото здраве в окръг Лос Анджелис д-р Джонатан Филдинг. „Въпреки че са по-малко вредни от традиционните цигари, някои електронни цигари носят рискове за здравето“, посочва той.

Вотът на местните власти в Лос Анджелис идва след подобен ход през декември миналата година в Ню Йорк, където бе постигнато съгласие да се удължи забраната за пушене на електронни цигари в барове, ресторанти, паркове, плажове и други обществени места.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници