Литва: Русия е опасна – опитва се да преначертае границите

Литва: Русия е опасна – опитва се да преначертае границите
„Това е демонстрация на сила, демонстрация на непредсказуемо поведение на международно ниво“, заяви президентът на Литва Далия Грибаускайте. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Литва Далия Грибаускайте заяви, че Русия се опитва да преначертае границите на Европа с действията си в Украйна, но лидерите на континента не разбират това.

„На първо място трябва да изпратим сигнал на самите себе си, че трябва да бъдем обединени, но днес не виждам своевременна реакция. Това днес е открита и брутална агресия. Точно това се случва и ние трябва да го разберем“, посочи Грибаускайте преди срещата на европейските лидери в Брюксел.

„Това е демонстрация на сила, демонстрация на непредсказуемо поведение на международно ниво. Става въпрос за преначертаване на границите. Русия днес е опасна. Русия е непредвидима“, каза още тя.

Според Грибаускайте силовият подход на Русия в Украйна представлява директна заплаха за бившите съветски и други държави.

„След Украйна ще бъде Молдова, след Молдова ще бъдат други държави. Ученията с тактически оръжия от миналата седмица също показват, че Русия се опитва да заплашва цяла Европа“, посочи президентът на Литва Далия Грибаускайте.

#Далия Грибаускайте #Литва #Русия #Украйна хаос #Крим #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници