НФСБ и жители на с. Баня поискаха оставката на Искра Михайлова

НФСБ и жители на с. Баня поискаха оставката на Искра Михайлова
A A+ A++ A

На протест пред Министерството на околната среда и водите представители на Сдружение "Баненска Буна - 2011" и членове на НФСБ поискаха оставката на министъра на екологията Искра Михайлова.

От името на НФСБ Слави Бинев подаде сигнал до Европейската комисия относно закононарушенията, свързани с изграждането на сметището в разложкото село Баня и сезира ръководителите на ред български и европейски институции по случая. Бинев постави пред европейските институции проблема и по време на заседание на Европейския парламент.

"Трябва да спрем тази несправедливост. Това решение за сметище не е дългосрочно, което означава, че ще бъдат пръснати 15 милиона, а проблемът няма да е решен", заяви Слави Бинев.

Недоволните граждани на протеста бяха категорични, че сметището ще съсипе туризма и ще навреди на здравето на местното население. Депото, което ще бъде изградено на метри от последните къщи в селото ще събира отпадъците на четири общини – Якоруда, Белица, Банско и Разлог.

Хората от селото се нахвърлиха върху депутата от ГЕРБ Любен Татарски, който изненадващо се появи на протеста на НФСБ пред МОСВ. Именно бившият кмет на Разлог е сочен за главния виновник за проекта за сметище в разложкото село.

#НФСБ #село Баня #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници