Депутатите няма да замразяват заплатите си

Депутатите няма да замразяват заплатите си
„Тази година депутатите няма да замразяват заплатите си“, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

„Тази година депутатите няма да замразяват заплатите си“, казва в интервю за „24 часа“ председателят на Народното събрание Михаил Миков.

От 2010 г. депутатите си замразяваха заплатите на нивото от декември 2009 г. - 2196 лв., като солидарност с народа по време на криза. Тази година решение не бе взето от парламента, въпреки че ГЕРБ внесе предложение за това.

„В цялата страна има ръст на заплатите и е ненормално да се замразяват тези на депутатите. Другото е обикновено сиромахомилство и евтин популизъм“, заяви обаче Миков.

По повод на предвидените в бюджета на НС за тази година 1,2 млн. лв. за закупуването на 30 нови коли председателят бе категоричен, че няма да се вземат луксозни мерцедеси и БМВ-ета, а по-обикновени автомобили.

Стана ясно, че на този етап Миков окончателно се е отказал от идеята за преместване на Народното събрание в зала „Света София“ в сградата на бившия Партиен дом.

#автомобили #Партиен дом #Света София #популизъм #президент #доходи #заплати #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници