Всички работници в метрото (без машинистите) с увеличение на заплатата с еднаква сума

Всички работници в метрото (без машинистите) с увеличение на заплатата с еднаква сума

Pixabay

A A+ A++ A

От името на Федерацията на транспортните синдикати информираха, че днес е подписано споразумението за увеличение на възнагражденията на работниците и служителите в “Метрополитен" ЕАД.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Днес се проведе финална среща между ръководството на дружеството и синдикалните организации. След нелеки преговори и проведен на 15 март протест от Федерацията на транспортните синдикати, бе подписано компромисно споразумение, което предвижда:

Увеличение на възнагражденията на всички работници (без машинистите) с равна сума от 248 лева. Увеличението на заплатите на машинистите ще е диференцирано, по отделна схема, с цел намаляване на разликите в заплащането.

Предстои да започне работа по съставянето на механизъм с обективни критерии за намаляване на разликите и в останалите длъжности.

Sofia24.bg припомня, че на 15 март се проведе протест под наслов "За достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в "Метрополитен". Протестиращите изразиха своите искания пред сградата на "Метрополитен" ЕАД“. Те недвусмислено заявиха, че искат да получат увеличение на заплатите с 15 %. Федерацията на транспортните синдикати подкрепи недоволството на протестиращите, което беше продиктувано от опасенията, че сключеното на 26 февруари споразумение с кмета на София Васил Терзиев за увеличение на възнагражденията с 15% няма да се изпълни във вида, в който е подписано.


#"Метрополитен" ЕАД #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници