Калин Георгиев отрича да е отменял акция срещу стрелеца от Лясковец

Калин Георгиев отрича да е отменял акция срещу стрелеца от Лясковец
Калин Георгиев отрича да е отменял акция срещу Петко Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР при управлението на ГЕРБ Калин Георгиев отрича да е отменял полицейска спецоперация в Лясковец през 2012 г. срещу стрелеца Петко Петков, който в петък сутрин уби един спец полицай и рани други трима.

В предаването "Животът и други неща" на БНТ водещият Асен Григоров съобщи, че редакторите на предаването са потърсили за коментар Георгиев, който отрекъл твърденията на прокуратурата. В ефира на националната телевизия беше прочетена официалната позиция на Георгиев, в която той посочва, че не е отменял провеждането на операция през 2012 г. и "не желае да прави оценка на хора, които носят отговорност, така както я е носил и той". Георгиев заявява, че уважава колегите си и изказва съболезнования на близките на загиналия вчера спецполицай Емил Шарков.

В съобщение на прокуратурата от петък беше посочено, че "на 15 март 2012 г. е планирана специална операция с участието на СОБТ и Института по психология на МВР за задържането и довеждането на Петко Савов Петков в съдебно заседание. По разпореждане на главния секретар на МВР операцията не е реализирана."

За отменена през 2012 г. операция спомена и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

#Лясковец луд #Петко Савов Петков #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници