Русия прие законодателни промени за анексиране на Крим

Русия прие законодателни промени за анексиране на Крим
Референдумът в Крим ще доведе до международен отзвук.
A A+ A++ A

Долната камара на Руската Дума прие законодателни промени, които позволяват на Крим да се присъедини към Русия „в много близко бъдеще“, предаде Reuters, като цитира Интерфакс.

В понеделник парламентът на Крим ще иска официално да го приемат в Руската федерация. Делегация отлита за Москва по-късно през деня.

Президентът на САЩ, който потърси по телефона Путин в неделя след референдума, научи от него, че гласуването в Крим „напълно съответства на нормите на международното право и устава на ООН и е съобразено освен това с известния „косовски прецедент“.

Американският президент Барак Обама също поиска евентуални допълнителни санкции срещу Русия, уверявайки своя руски колега Владимир Путин, че САЩ и техните съюзници „никога“ няма да признаят референдума за Крим, проведен в неделя.

Япония и Канада се присъединиха към общия западен хор от осъдителни изказвания. Токио призова Русия да не анексира Крим, а Отава определи „незаконността“ на „референдума сам за себе си“.

Европейците искат от своя страна да реагират незабавно, още от понеделник, когато министрите на външните работи ще са заедно в Брюксел на ежемесечната си среща.

#Крим #референдум #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници