13" QHD дисплеи и Windows - неща, които може да предложат таблетите Yoga Tablet 2

13" QHD дисплеи и Windows - неща, които може да предложат таблетите Yoga Tablet 2
A A+ A++ A

Lenovo представи първото поколение на таблетите Yoga през есента на миналата година и в серията присъстваха два модела с диагонал на екрана 8" и 10". Устройството ни допадна със своята иновативна форма, вградена поставка и сериозната батерия, осигуряваща много повече време за автономна работа.

По време на мобилния конгрес Lenovo представи още един модел в серията, който добави екран с full HD резолюция, 8MР основна камера и подобрена поставка и замени процесора на MediaTek с четириядрен чип на Qualcomm. Новото устройство получи и българската си премиера и скоро го очакваме в магазините на цена с около 50 лева по-висока от тази на 10" модел на Yoga Tablet с 3G възможности.

На събитието беше показан слайд с таблетите, които Lenovo подготвя за следващите месеци и сред тях има интересни модели. Според информацията премиерата на Yoga Tablet 2 е планирана за началото на третото тримесечие и към устройствата ще бъде добавен и модел с 13,3" IPS дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела. Очакваме и екранната резолюция на 8" модел да се увеличи до full HD. Посочва се, че таблетите ще използват платформата BayTrail-T на Intel и ще имат камери с резолюция 1,6МР и 8МР. Освен това ще имат и версии с LTE възможности.

В слайда присъства и информация, че към края на годината може да видим и варианти на трите таблета с Windows и същите характеристики. От поясненията в изображението обаче не става ясно дали това ще се случи и очевидно плановете на компанията не са финализирани. Не е известно и дали устройствата с двете платформи ще споделят един и същ дизайн и какви ще бъдат техническите им характеристики.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници