40% от потребителите на OS X в Щатите вече ползват версия Mavericks

40% от потребителите на OS X в Щатите вече ползват версия Mavericks
A A+ A++ A

Според данни на агенция Chitika, само пет месеца след излизането на OS X Mavericks 40% от потребителите на Mac вече използват новата версия на операционната система. Разпространението е доста по-стабилно, отколкото с предишни версии на платформата, като причината този път потребителите да са по-доверчиви е, че ъпдейтът е безплатен.

Данните на Chitika са базирани на информация за потребителите от рекламната им мрежа, събрана между 17 и 23 март 2014 г. в САЩ и Канада. Последната версия на OS X в момента върви на компютрите на 6% повече потребители, отколкото OS X Mountain Lion дори 14 месеца след като платформата излезе на пазара.

Разликата в разпространението на различните версии на настолната платформа на Apple със сигурност поне отчасти се дължи и на разликата в периодите, на които потребителите сменят настолните и мобилните си устройства. Тъй като настолните компютри обикновено се ползват по-дълго, често някои от тях не отговарят на техническите изисквания на новите версии софтуер, за да работят с него.

http://chitika.com/insights/2014/mac-os-x-distribution

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници