САЩ: Русия плаща с политическа изолация за Крим

САЩ: Русия плаща с политическа изолация за Крим
Нюланд посочи, че корупцията е една от основните заплахи за света и България. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд заяви, че когато международното право и суверенитетът на дадена държава не се уважават, "това си има цена, а за Русия тя е политическата изолация".

Нюланд направи изявлението на среща с българския премиер Пламен Орешарски.

“Ако се наложи да се продължи със санкциите, вярваме, че ако сме достатъчно умни, можем да ги формулираме, така че да имат по-силен ефект върху Русия, отколкото върху нас, но трябва да бъдем солидарни”, каза още тя след посещението си в България.

“Не искаме нито една страна да избира насила, но искаме като една общност да почертаем, че 21-и век не може да бъде векът, в който се променят границите, на която и да е била страна и трябва да живеем в мирен свят”, заяви американският пратеник.

Нюланд посочи, че корупцията е една от основните заплахи за света и България.

„Енергийната диверсификация е много важна, но имам и важно послание към българското правителство и българския народ, защото в света, в който живеем продължава да има заплахи. Една от тях е корупцията и трябва да сме нащрек към нея“, каза Нюланд.

“Трябва да сме сигурни, че тези, които ни управляват, представляват нашите интереси и са хората, които сме избрали, а не някои, които казват какво да се случва. Само така нашите икономики могат да растат”, посочи американският дипломат.

Нюланд заяви, че разговорът, в който използва нецензурни думи по адрес на ЕС е бил незаконно записан и пуснат в социалните мрежи, както и че е бил частен.

“Беше много специфична ситуация и ако чуете целия разговор, ще видите, че ние сме се фокусирали над ООН”, отбеляза Нюланд.

#Виктория Нюланд #Пламен Орешарски #България #САЩ #Украйна #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници