България потвърди подкрепата си за Украйна

България потвърди подкрепата си за Украйна
България потвърждава подкрепата си за суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна, заяви външният министър Кристиан Вигенин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България потвърждава подкрепата си за суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна, заяви външният министър Кристиан Вигенин в изказването си на заседанието на Комисията НАТО-Украйна през първия ден от срещата на министрите на външните работи на държавите от НАТО в Брюксел.

Вигенин изрази готовността на България да оказва необходимата подкрепа, съобщиха от Министерство на външните работи.

Комисията, в чиято работа взе участие и украинският и.д. външен министър Андрей Дещица, прие изявление, в което се потвърждава волята на страните да продължат да търсят политическо решение на кризата, зачитащо международните закони и международно признатите граници на Украйна.

Министрите решиха да засилят сътрудничеството на НАТО с Украйна в рамките на съществуващите формати, приеха пакет от мерки в подкрепа на източните партньори и взеха решение да преразгледат отношенията на Алианса с Русия. Те потвърдиха и укрепване на мерките за гарантиране сигурността на съюзниците.

#Кристиан Вигенин #Вигенин #НАТО #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници