Кичозните приказни герои около пещерата "Леденика" се разпадат

Кичозните приказни герои около пещерата "Леденика" се разпадат
Снимка: Moderna Vratza
A A+ A++ A

Кичозните приказни герои, който бяха монтирани край пещерата „Леденика“ край Враца, започнаха да се рушат. Гигантските шарени статуи бяха издигнати миналата година, а вече са напукани, алармираха местни граждани.

„Паркът дори още не е открит официално. Работници се опитват да замажат безобразията, но потъналите в нечии джобове милиони няма как да се наваксат“, коментират те.

В последната година районът около пещерата се превърна в строителна площадка. Заради строителството стените на пещерата се напукаха и се наложи да се викат специалисти и опасните пукнатини да се запълват с изкуствена смола.

Алеята с приказните герои, посетителският център с форма на прилеп и целият кич около „Леденика“ са по проект "Туризъм без сезони", който трябва да превърне пещерата в световна атракция. Договорът за строително-монтажните работи е на стойност около 2 млн. лв., а общият бюджет е 5,3 млн. лв. Размерът на безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, е 5 млн. лв., а община Враца отпусна 237 хил. лева.

#„Леденика“ #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници