Украински депутати се сбиха във Върховната рада

Украински депутати се сбиха във Върховната рада
Депутати се сбиха във Върховната рада. Снимка: rt.com
A A+ A++ A

Депутати се сбиха в украинския парламент във вторник. В мелето взеха участие народни представители от комунистическата партия и националистическата „Свобода“.

Причина стана изказване на лидера на комунистите Петро Симоненко. Той разкритикува днешната власт за „бездействието й в Югоизточна Украйна“.

„Хората отдавна настояват руският да стане втори държавен език. Хората настояват някой да се вслуша в социалните им проблеми. Властта обаче не ги слуша“, заяви Симоненко. След това разкритикува управляващите за това, че окачествяват като сепаратисти участниците в митинги, които превзеха сградите на областните власти в Донецк, Харков и Луганск.

„А когато бяха превземани областни администрации в Западна Украйна, депутатите от „Свобода“ заявяваха, че го правят патриоти“, заяви Симоненко, цитиран от Нова телевизия.

След този коментар депутати националисти се хвърлиха към трибуната и започнаха да изблъскват Симоненко оттам. Депутати комунисти се притекоха на помощ на своя лидер и започна сбиване. То продължи най-много пет минути.

Парламентаристи от други групи успяха да успокоят сбилите се депутати. Въпреки това заседанието на Върховната рада беше прекъснато.

Припомняме, че през януари в украинския парламент отново избухна бой между депутати заради бюджета. Тогава най-малко двама души пострадаха.

#Върховната Рада #депутати #Украйна #Донецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници