Инджова: Когато има натиск върху числата, е лошо

Инджова: Когато има натиск върху числата, е лошо
"Играем си на политика, на статистика, на много неща. Надявам се в статистиката, че няма да се върне старата машина" добави Инджова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Машината на статистиката произвежда числа, краде от ресурса и унищожава хора", заяви пред Нова телевизия бившият шеф на Националния статистически институт Ренета Инджова.

Правителството освободи от длъжност Ренета Инджова от поста председател на Националния статистически институт в петък.

"През двете години, в които управлявах статистиката, събрах доста доноси срещу мен", заяви Инджова. Тя разказа, че на срещата с премиера Пламен Орешарски е носила тези доноси.

"Когато има натиск върху числата, е лошо. От стъкмистика исках да правя статистика. Пише се, че ми се е благодарило при срещата с Орешарски. Напротив, той ми каза, че е имало обществено недоволство срещу мен", каза Иднжова.

По думите на отстраненият председател на Националния статистически институт Ренета Инджова, тя е предвиждала какво ще се случи и е била подготвена.

"Играем си на политика, на статистика, на много неща. Надявам се в статистиката, че няма да се върне старата машина", добави Инджова.

Малко след участието на Инджова по телефона се включи вицепремиерът Даниела Бобева, която обясни, че мандатът на Ренета Инджова като шеф на националната статистика е изтекъл, и че тя не е била уволнена.

"Мандатите са въведени и това е демократична практика. Не смятам, че е редно да се говори за уволнение", каза Бобева.

#статистика #Пламен Орешарски #Даниела Бобева #Ренета Инджова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници