Доживотен затвор заплашва убиеца на банкерката от Бургас

Доживотен затвор заплашва убиеца на банкерката от Бургас
Бургаската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Любомир Симеонов. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

Бургаската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Любомир Симеонов. Обвинението за убийство е придружено с две тежки квалификации, които могат да докарат на бившия военен доживотна присъда.

Според доказателствата престъплението е извършено предумишлено, вторият безспорен факт е, че жертвата е длъжностно лице. За такова престъпление законът предвижда от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточняват от държавното обвинение.

Около 08.15 ч. на 23 септември миналата година на бургаската ул. „Поп Грую“ 57-годишният Симеонов, собственик на фирма „Ветоника“ за събиране и обработване на билки, причаква Павлинка Йовчева - регионален директор в регион „Банкиране на дребно“ в „УниКредит Булбанк“ АД.

Той произвежда само един изстрел в областта на сърцето, който е причинил смъртта на Йовчева. Симеонов е обвинен, че е придобил и държал оръжие, без да има разрешително за това.

Засега Симеонов не иска съкратен съдебен процес, което би облекчило присъдата му. Той настоява за пълна публичност на заседанията, каза адвокатката му Ваня Радиева.

#квалификации #адвокат #заседания #Уникредит Булбанк #Павлинка Йовчева #Любомир Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници