Преместват мачове от Източна Украйна "поради съображения за сигурност"

Преместват мачове от Източна Украйна "поради съображения за сигурност"
Над 40 души загинаха на 2 май в сблъсъци между активисти и фенове на Металист и Черноморец Одеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Футболни срещи от украинското първенство, както и мачът за Купата на страната ще бъдат преместени от източните градове поради съображения за сигурност, след като Министерството на вътрешните работи в Украйна отправи молба към футболната федерация.

Като причина министерството посочва „неблагоприятната обстановка за провеждане на футболни мачове“.

„Това бе ясно показано от последните събития след двубоите на 27 април в Харков и на 2 май в Одеса“, отбелязва ведомството.

Вътрешното министерство предлага срещите планирани в Донецска, Одеска, Харковска и Луганска области да се проведат в други райони на страната.

Украинската футболна федерация е одобрила искането от своя страна и измества гостуването на Динамо Киев срещу Иличевец в столицата, вместо в Мариупол.

Киев ще приеме и срещата между Севастопол и Металист Харкив.

Властите в Харков са поискали от футболната федерация да премести финала за Купата на Украйна, насрочен за 15 май, в друг град поради риск от сблъсъци и безредици.

„Сигурността на публиката е от основна важност за нас. След като получихме писмо от силите за сигурност, Футболната Федерация на Украйна призовава за среща, на която да бъдат обсъдени възможностите, къде да бъде игран финалът за Купата“, съобщава говорител на федерацията.

Полицията в Луганск е помолила местния отбор „Заря“ да намери стадион, където да бъде проведена срещата им срещу Шахтьор Донецк, тъй като про-руски сепаратисти все още причиняват напрежение в града.

Над 40 души загинаха на 2 май в сблъсъци между активисти и фенове на Металист и Черноморец Одеса.

#футболни мачове #Източна Украйна #Луганкс #Харков #Донецк #Одеса #Киев #сепаратисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници