Женският "Левски" - шампион във волейбола, фенове се сбиха

Женският "Левски" - шампион във волейбола, фенове се сбиха
"Сините" дами спечелиха шампионската титла във волейбола. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Женският тим Левски спечели волейболната титла на България, след като победи ЦСКА Демакс в третия решителен мач с 3:1. Това е дубъл за "сините" дами, след като малко по-рано спечелиха Купата на България.

Освен това с триумфа си Левски прекъснаха четиригодишната доминация на ЦСКА и подариха безценен подарък на клуба си за 100-годишнината. Двубоят започна равностойно, но Левски успяха да вземат първия гейм с 25:18. "Сините" взеха и втория гейм с 25:12. ЦСКА обаче успя да вземе поне един гейм и затвори третата част на 25:22. Последният гейм беше трагичен за ЦСКА, които загубиха с 25:5.

"Червените" ще останат с бронза, след като сребърните медали са при Марица Пловдив.

Междувременно феновете си „спретнаха” масов бой пред столичната зала "Христо Ботев". Агитките са се сбили между втория и третия гейм, като са били използвани камъни, столове и други подръчни материали. В резултат на сбиването са били изпочупени прозорците на сградата в Студентски град.

За да спрат ултрасите, охранителите са направили барикада с тенис маси във фоайето на сградата. Има пострадали привърженици и на двата отбора. В боя са участвали около 40 човека.

#Левски #ЦСКА #волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници