НАТО: Русия прави опасен опит да върне времето назад

НАТО: Русия прави опасен опит да върне времето назад
Президентът Путин и неговото правителство са използвали езика на международните ценности и норми само за да ги разрушат, заяви Расмусен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което виждаме сега в Украйна, е очевидно нарушение на основните принципи на европейската сигурност. Това е опасен опит да се върне назад времето. Да се начертаят нови разделителни линии и да се пренапише книгата с правилата, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен на международна конференция по въпросите на сигурността в Братислава.

„Президентът Путин и неговото правителство са използвали езика на международните ценности и норми само за да ги разрушат. Руските държавни медии манипулират общественото мнение с нечестни разкази. А Русия не е направила нито една стъпка, за да изпълни поетите в Женева ангажименти“, коментира Расмусен, цитиран от БНР.

Според генералния секретар на НАТО, съдейки по действията на Русия, целта е ясна - тя се опитва да установи нова сфера на влияние - в противоречие на международните закони и основните споразумения, които самата Русия е подписала. Расмусен смята, че това ще има дълбоки и дългосрочни последици за сигурността.

#НАТО #Андерс Фог Расмусен #Расмусен #Русия #Украйна #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници