Военно положение и цензура на медиите в Тайланд

Военно положение и цензура на медиите в Тайланд
„Военното положение се въвежда с цел възстановяване на мира и порядъка в страната“, заявиха от Генералния щаб. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тайландската армия обяви военно положение в страната заради продължаващите антиправителствени протести и наложи цензура на медиите, като спря изпъчването на няколко телевизионни канала, съобщава АФП.

„Военното положение се въвежда с цел възстановяване на мира и порядъка в страната“, заявиха от Генералния щаб. Командващият сухопътните войски на Тайланд генерал Прают Чан-Оча обяви, че ако насилието в столицата Банкок продължи, военните ще се намесят „жестоко“.

Телевизиите са спрени с цел „хората да получават коректна информация и да не се изопачава информацията, което би довело до задълбочаване на конфликта“, се казва в заповед, прочетена едновременно по всички телевизионни канали. Армията забрани на всички медии да разпространяват информации или снимков материал, които могат да навредят на сигурността.

В центъра на Банкок войници с бронирани автомобили заеха позиции в търговския квартал, близо до хотелите и пред редакциите на вестници и радио- и телевизионни станции.

Повече от 6 месеца продължават протестите в Тайланд, като тяхна цел е сваляне на правителството. В резултат на сблъсъци с полицията до момента са загинали 28 души.

#положение #цензура #медии #Тайланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници