Съпруга получи над 3 млрд. евро от развода на века

Съпруга получи над 3 млрд. евро от развода на века
A A+ A++ A

Един виц става почти реалност в Русия. Как една жена може да направи мъжа си милионер? Ами ако преди това той е бил милиардер.

„Приказката“ се случи в Русия с хубавата Елена Риболовлева и нейния вече бивш съпруг – олигарха Дмитрий Риболовлев. От „развода на века“ съдът реши жената да прибере четири милиарда швейцарски франка (около 3,3 млрд. евро), което е половината от богатството на милиардера.

Елена  получава и родителските права над тяхната по-малка дъщеря Ана, която е на 13 години.

Адвокатката на милиардера съобщи, че решението на съда ще бъде обжалвано и сумата няма окончателен характер, както и че част от

парите на Риболовлев са в тръстове извън Швейцария

и прехвърлянето им е станало, преди тя да заведе дело за развод в Женева. „Реално залогът е в чужбина, а не в Швейцария“, заяви адвокат Татяна Бершеда.

Милиардерът Дмитрий Риболовлев е 14-ият най-богат човек в Русия (състоянието му се оценява на 9,5 млрд. долара). Той натрупва голяма част от парите си от продажбата на две компании за производство на калий - общо за 8 млрд. долара, през 2010 и 2011 г. Контролираше и двете компании „Уралкалий“ и „Силвинит“ чрез базираната в Кипър Madura Holding Ltd.

През 2011 г. Риболовлев купи футболен клуб „Монако“

Сред придобивките му като недвижима собственост фигурира гръцкият остров Скорпиос, бивше имение на Онасис, вила в Маями, принадлежала на Доналд Тръмп, за която той плати два пъти по-висока цена от американския си колега по богатство, също вилата на актьора Уил Смит на Хаваите, както и имение в Сен Тропе.

През декември 2010 г. дъщеря му Екатерина купи апартамент в Манхатън за рекордните тогава за имот в Ню Йорк 88 млн. долара.

Дмитрий има зад гърба си прекарани 11 месеца в затвор в Перм между 1996 и 1997 г. по обвинение за убийството на друг бизнесмен. Освободен е поради липса на достатъчно доказателства.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници