Туитър ще измерва настроенията в света

Туитър ще измерва настроенията в света
A A+ A++ A

Инструмент в Туитър ще следи настроенията в целия свят в реално време с цел подобряване на грижите за психическото здраве.

Откритието на австралийски учени от института „Блек дог“ е наречено We Feel. То анализира до 32 000 туита на минута, около 10 на сто от всички туити на английски език, и търси 600 думи, свързани с чувства като любов, радост, изненада, гняв, тъга и страх.

Данните ще бъдат използвани за проследяване на емоциите на хора и общности на различни места и

ще предсказват къде и кога са необходими потенциално животоспасяващи услуги

заяви ръководителката на изследването Хелън Кристенсен. Инструментът ще изследва и лекува нарушения в настроението като депресия.

„Силата на тази информация не може да бъде подценявана. В момента изследователите на психическото здраве и свързаните с него програми за обществено здраве използват данни за населението, които могат да са на повече от пет години“, допълни Кристенсен.

Големият обем данни от

Туитър, който има 255 милиона активни потребители на месец

в целия свят, се анализира с помощта на австралийския научен институт CSIRO и на интернет гиганта Амазон. За момента проектът обхваща само туитите на английски език, ограничава се само до Туитър и е затруднен заради липсата на данни за пола, самоличността и местоположението на някои потребители в социалната мрежа.

Въпреки тези ограничения изследователят по проекта Бридиан О`Деа казва, че инструментът е първата възможност за по-голямо разбиране на хората, които използват платформата, за да изпращат туити за емоциите си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници