Меркел призова Путин да признае изборите в Украйна

Меркел призова Путин да признае изборите в Украйна
Германският канцлер е приветствала началото на националния диалог в Украйна и първите преговори на кръгла маса. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел призовала руския президент Владимир Путин да признае изборите за президент на Украйна на 25 май в телефонен разговор.

Меркел подчертала значението на предстоящите избори за стабилизацията на ситуацията в страната и се обърнала към президента на Русия с призив „да направи всичко възможно, което е според властта му, за да подкрепи тяхното провеждане и да признае техните резултатите“, съобщава „Гласът на Русия“.

Германският канцлер е приветствала началото на националния диалог в Украйна и първите преговори на кръгла маса. По нейно мнение, това ще помогне на всички да се дистанцират от насилието и да обсъдят бъдещето на една обединена Украйна.

Вв същото време министерството на външните работи на Украйна поиска от Русия официално да изясни целите за провеждането на ученията „Авиадартс-2014г.”, а също така и да съобщи количеството и типа на въвлечените в нея сили и средства, предаде Обозреватель.

Според международните спогодби, Москва трябва да даде отговор на запитването в рамките на 48 часа.

 

#Ангела Меркел #Владимир Путин #Украйна #Москва #Русия #Киев #избори #Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници