България и Израел сътрудничат в спешната помощ

България и Израел сътрудничат в спешната помощ
Българските медици ще имат възможност да се обучават по израелски програми за спешна помощ при кризисни ситуации, посочи българският министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Таня Адреева съобщи, че България ще си сътрудничи с Израел в спешната медицинска помощ.

Андреева се срещна с израелския здравен министър Яел Герман по време на официалната българска визита в Израел и палестинските територии.

Българските медици ще имат възможност да се обучават по израелски програми за спешна помощ при кризисни ситуации, посочи българският министър.

„Първоначално ще стартираме със специалистите, които работят в националните болнични комплекси, така наречените „пироговчета“. Тях ще ги изпратим тук на обучение, а след това във времето ще изпращаме и млади лекари, които да специализират спешна медицина и други области“, обясни министърът.

В сряда българската делегация, водена от премиера Пламен Орешарски, ще се срещне с израелския президент Шимон Перес и с палестинския Махмуд Абас.

Посещението идва в напрегнат момент – Израел прекрати официалните преговори за мир, след като палестинският президент Махмуд Абас се съгласи на общо правителство на националното помирение с радикалната групировка „Хамас“.

#България #Израел #Спешна помощ #Таня Андреева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници