НАТО подкрепи териториалната цялост на Украйна преди изборите

НАТО подкрепи териториалната цялост на Украйна преди изборите
Началниците на генералните щабове обсъдиха възможностите за активизиране на сътрудничеството, включително при провеждане на съвместни учения с украинската армия. Снимка: news.unabg.org
A A+ A++ A

В четвъртък завършва срещата на началниците на генералните щабове на въоръжените сили на страните от НАТО в Брюксел, посветена на кризата в Украйна. Представителите на 28-те страни – членки на Алианса, потвърдиха подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници, съобщи пресслужбата на военния комитет на организацията.

Началниците на генералните щабове обсъдиха възможностите за активизиране на сътрудничеството, включително при провеждане на съвместни учения с украинската армия и осигуряване на съвместимост на въоръжените сили. Преди заседанието председателят на военния комитет на НАТО генерал Кнут Бартелс заяви, че Алиансът подкрепя дипломатическо уреждане на кризата в отношенията между Украйна и Русия, предаде БНР.

Междувременно САЩ наблюдаваха движения на руски войски край украинската граница, но е твърде рано да се каже, че това е обещаното от президента Владимир Путин изтегляне, заяви Белият дом.

Според говорителя на Белия дом Джей Карни продължава да има огромно и безпрецедентно присъствие на руски войници на границата с Украйна, което може само да сплашва и дестабилизира тази страна.

 



 

#НАТО #Украйна #Русия #Владимир Путин #Брюксел #САЩ #Белия дом #Джей Карни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници