Руски войници и бойна техника се изтеглят от границата с Украйна

Руски войници и бойна техника се изтеглят от границата с Украйна
От границата към вътрешността на Русия се отправиха четири железопътни ешелона и 15 самолета Ил-76 с повече от 120 десантчици.
A A+ A++ A

Руските войски, разположени в Ростовска, Белгородска, Брянска област, се изтеглят от границата с Укрйна три дни преди изборите. От границата към вътрешността на Русия се отправиха четири железопътни ешелона и 15 самолета Ил-76 с повече от 120 десантчици. Бронетранспортьорите се преместват със специална тяга, предаде УНИАН.

На 21 май Министерство на отбраната на Русия заяви, че ученията на границата с Украйна са продължили половин година, а сега войниците ще бъдат преместени в постоянните армейски бази. На 19 май Кремъл обяви, че президентът Владимир Путин е разпоредил изтегляне на армията от района, където са провеждани учения, и настаняването й в постоянни бази.

Москва и Киев са единодушни, че не трябва да се допуска ескалиране на напрежението преди изборите.

Украинският премиер Арсений Яценюк е на мнение, че Украйна, САЩ, ЕС и Русия могат да се съберат на нови преговори по украинската криза само с конкретни предложения за излизането от нея. Той обаче изключи възможността при сегашния ход на събитията да се водят директни двустранни преговори между Киев и Москва.

„При днешните условия двустранни преговори между Украйна и Русия не се обсъждат“, изтъкнал премиерът на третата кръгла маса за национално единство, проведена в рамките на инициатива на ОССЕ. „За да имаме отношения с Руската федерация, първо трябва да възобновим отношенията в четиристранен формат“, допълнил Яценюк.

 

#Ростовска #Владимир Путин #Кремъл #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници