Стивън Хокинг намери формула за успех на Англия на Мондиала

Стивън Хокинг намери формула за успех на Англия на Мондиала
Хокинг е проанализирал ключовите фактори, оказали влияние върху представянето на английските национали от 1966 г. насам. Снимка: New Scientist
A A+ A++ A

Световноизвестният физик Стивън Хокинг намери формулата как националният отбор на Англия може да увеличи шансовете си за успех на Мондиала.

Хокинг е анализирал ключовите фактори, оказали влияние върху представянето на английските национали от 1966 г. насам. Въз основа на това той е създал специална формула, описваща оптималните условия при които Трите лъва биха постигнал възможно най-добри резултати на Световното първенство в Бразилия.

Съгласно формулата, шансовете на Англия нарастват, ако тимът играе при температура, характерна за умерен климат. Повишаването й даже с 5 градуса по Целзий увеличава вероятноста от загуба с 59%. Най-удачната схема на игра според формулата е 4-3-3, най-удачният цвят на фланелките е червеният, а най-благоприятният час за игра е 15,00 часа британско време. Шансовете за добро представяне на Мондиала нарастват, ако съдията е европеец, тъй като Хокинг е изчислил, че Англия е побеждавала в 63% от мачовете, реферирани от такъв.

"В крайна сметка математическите и рационалните разсъждения във футбола не работят. Ще стискам палци за добро представяне на нашите момчета, макар да не съм кой знае какъв оптимист. Моят фаворит е Бразилия - защото са домакини, защото са спечелили над 30% от всичките си мачове на световни първенства и защото са свикнали на климатичните условия, при които ще се играят мачовете на Мондиала", казва живата легенда на теоретичната физика. /БГНЕС/

#Стивън Хокинг #Мондиал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници