Apple потвърди покупката на Beats Music и Beats Electronics

Apple потвърди покупката на Beats Music и Beats Electronics
A A+ A++ A

След седмици на спекулации Apple официално потвърди, че е постигнала споразумение за покупката на компанията Beats Electronics и на нейната услуга за стрийминг музика Beats Music. Като част от сделката, която е на обща стойност 3 милиарда долара (2,6 милиарда долара ще бъдат платени сега, а 400 милиона след време) съоснователите на Beats Джими Йовайн и Dr. Dre ще се присъединят към Apple. След като получи регулаторно одобрение се очаква сделката да приключи през фискалното четвърто тримесечие на Apple.

По време на конференцията Code Еди Кю от Apple сподели и повече подробности около покупката. Според него тя е направена заради три неща - талантлив екип, страхотни слушалки и Beats Music. Кю смята, че екипа на Beats е сензационен и е идеален за Apple, а слушалките им се справят много добре в това да направят музиката да звучи добре.

И не на последно място Кю посочва, че Beats Music е първата абонаментна музикална услуга, която е направена правилно. Apple ще запази бранда Beats, а Йовайн ще отговаря пред Кю за музикалните продукти на компанията и пред Фил Шилър за продуктовата страна. В близко бъдеще ще бъде приключена и сделката с HP за използване на технологията на Beats в продуктите на компанията.

http://www.apple.com/pr/library/2014/05/28Apple-to-Acquire-Beats-Music-Beats-Electronics.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници