Започват предварителните поръчки за Flame, смартфон с Firefox OS за разработчици

Започват предварителните поръчки за Flame, смартфон с Firefox OS за разработчици
A A+ A++ A

Въпреки че Mozilla се цели в бюджетния сектор и страните от Третия свят с Firefox OS, моделът Flame, който се предлага на цена от 170 долара, показва как би изглеждал смартфон от среден клас с новата операционна система. Устройството е предвидено за разработчици, които искат да работят с Firefox OS, и затова ще идва с най-актуалната, дори и нестабилна версия на операционната система.

Процесорът на Flame ще е двуядрен Qualcomm Snapdragon с честота 1.2 GHz, а дисплеят ще е с диагонал 4.5" и резолюция 854 х 480 пиксела. Смартфонът ще има RAM памет, чийто капацитет може да се регулира така, че да се използват само 256 MB или целият 1 гигабайт, за да могат да се провеждат тестове на устройството.

Основната камера е с резолюция 5МР, автофокус и светкавица, а предната е 2МР. Flame е двусимов и идва с 8 гигабайта вградена памет и слот за MicroSD карта, който позволява добавянето на още 32 гигабайта. Батерията на смартфона ще е с капацитет 1800 mAh.

От Моzilla казват, че устройството е показателно за това, което можем да очакваме до края на годината от Firefox OS. Предварителни поръчки могат да се правят между 27 май и 10 юни на сайта на Еverbuying, а доставките ще бъдат изпълнени в рамките на 4 седмици.

https://hacks.mozilla.org/2014/05/flame-firefox-os-developer-phone/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници