Слух: Какво ще представлява Android in the car?

Слух: Какво ще представлява Android in the car?
A A+ A++ A

По време на тазгодишното издание на изложението CES Google и NVIDIA анонсираха партньорство с водещи производители на автомобили като GM, Honda, Audi и Hyundai за създаването на съюза Open Automotive Alliance, който да съдейства за създаването на "умни коли".

В крайна сметка от сайта Android Police са успели да се сдобият с информация за ранна версия на резултата от работата на този съюз. Самият софтуер носи кодовото име Gearhead. Както и при стандартната версия на операционната система на Google, и тук ще е напълно възможно отделните производители да добавят собствен интерфейс и те почти със сигурност ще направят точно това.

Според видяното от Android Police основните акценти ще бъдат поставени върху достъпа до навигация, музика, търсене и провеждането на телефонни разговори. Към момента не е ясно дали версията на Android за автомобили ще позволява инсталацията на приложения от трети страни, или потребителите ще бъдат принудени да се задоволят с предварително инсталирания софтуер. Поне актуалната версия, която са видели от Android Police, няма бутон Home или списък с приложения.

Ранната версия позволява провеждането на разговори, слушането и търсенето на музика, като е възможно да бъде управлявана и с гласови команди. Възможно е и изпращането на SMS, като самите съобщения се диктуват, а потребителите ще трябва да разчитат на коректността на софтуера, защото самите съобщения не разполагат с предварителен изглед.

Към момента трябва да се уточни, че става дума за ранна версия на софтуера и практическата му реализация в автомобили все още не е близко във времето, така че твърде вероятно ще настъпят сериозни промени.

http://www.androidpolice.com/2014/05/24/rumor-an-early-look-at-googles-android-in-the-car-interface/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници