Днес: идват гръмотевици и градушки

Днес: идват гръмотевици и градушки
A A+ A++ A

Жълт код за потенциално опасно време е в сила за днес в 9 области на Северозападна и Югозападна България - София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Ловеч,, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Там привечер валежите от запад ще се активизират. Още преди полунощ ще започнат интензивни валежи с шквалови явления - с променлив по скорост и посока вятър. Ще се развият гръмотевични бури. Ще има градушки.

От НИМХ предупреждават, че през следващото денонощие явленията ще продължат.

Очаква се и температурите да паднат с няколко градуса.

През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни 

причината е бавно подвижен средиземноморски циклон, съобщиха от НИМХ.

През деня валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакват се гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, по високите западни полета - малко по-ниски.

Над планините ще бъде облачно, с валежи и със силни гръмотевични бури

По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг.

По Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевични бури. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници