Двама убити цивилни и осем ранени при сблъсъци в Украйна

Двама убити цивилни и осем ранени при сблъсъци в Украйна
Сблъсъците в Източна Украйна не стихват. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Двама цивилни са убити при нощна престрелка в Славянск в нощта срещу събота. Други четирима са ранени при същия инцидент, съобщи говорител на проруските сепаратисти в Източна Украйна. Сраженията между силите за сигурност в страната и активистите са подновени сутринта.

Трима войници били ранени при престрелка край руско-украинската граница, недалече от КПП Дяково. Армейски говорител каза, че пунктът бил нападнат от около 80 неидентифицирани въоръжени. Украинските сили отблъснали атаката с помощта на изтребител Су-27.

Междувременно лидерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров отново отрече съобщенията, че чеченски войници от редовни армейски части се сражават на страната на сепаратистите в Украйна.

В събота на площад „Независимост” в украинската столица Киев се провежда протест срещу събирането на палатките, разположени на площада, предаде УНИАН. Сутринта са пристигнали работници на комунално предприятие за почистване, но възникнал конфликт. Хората им казали, че не смятат да си тръгнат от площада.

Протестиращите започнали да хвърлят коктейли „Молотов” на асфалта. На мястото са пристигнали пожарни екипи, но протестиращите не им дали да загасят възникналия огън.

#Украйна #Киев #Славянск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници