Борисов предвижда избори наесен

Борисов предвижда избори наесен
Борисов е сигурен, че ще има предсрочни парламентарни избори наесен.
A A+ A++ A

„Ще дойдат изборите наесен поради една причина – не че ГЕРБ ще ги предизвика или някой може да ги предизвика, ще дойдат, когато дойде времето да се прави новият бюджет.“

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на бТВ в понеделник.

„При тези параметри в момента, при това, че приходните агенции не събират нито данъци, нито митниците работят както трябва, няма откъде да дойдат парите. В същото време трябва да се плащат в железниците огромни пари, за мотрисите „Сименс“ още 300 милиона не са платени, падежите 2015 година по големите кредити, с една дума тези „сладури“ тогава ще искат да дойде някой да им обере тези негативи“, добави Бойко Борисов.

„Това, което виждам сега, е вече случила се катастрофа. Недофинансирането на болниците и дупката в здравната каса до края на годината ще мине половин милиард. Това, което има на сайта на финансовото министерството, е 874 милиона дупка в бюджета сега. Ето ви 1,3 -1,4 милиарда само от тук. Прехвърлените пари за осигуровки, които Орешарски - „експертът“, прехвърли за 2015 година - още 200 милиона, ето ви 1,7 милиарда плюс 7-те милиарда близо, които взеха за енергийните дружества изобщо в държавата – виждате ли каква цифра става. Затова всички говорят, че наесен щяло да има избори“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и кафето в Кърджали с лидера на ДПС Лютви Местан, като подчерта, че срещата в Кърджали е имала една-единствена цел – „да успокои напрежението след няколко изказвания на политически лидери, че Кърджали е мястото на раздора и оттам би могло да тръгнат някакви проблеми“. „И ние дадохме възможност на мюсюлманите и християните, които са в двете партии, да видят, че противниците са ни на политическо ниво, не на хората“, заключи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #ДПС #Кърджали #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници