Сблъсъци в Луганск, има убити и ранени

Сблъсъци в Луганск, има убити и ранени
Въоръжени опълченци са се опитали да поемат контрола над военно поделение на граничната служба на Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължават сблъсъците в Луганск, започнали след като въоръжени сепаратисти нападнаха военна част на украинската гранична служба в покрайнините на украинския град, предаде УНИАН.

Седем служители на украинската гранична служба са ранени при сраженията, съобщи държавната гранична служба на Украйна. Според службата при боевете са загинали петима опълченци и са ранени други осем.

Бойните действия край Луганск са започнали към 4 часа сутринта в понеделник, след като въоръжени опълченци са се опитали да поемат контрола над военно поделение на граничната служба на Украйна.

Украинските граничари успели да отблъснат активистите, но нападенията продължили, като към тях се включили и снайперисти, стрелящи от жилищни сгради. Последният щурм е започналл в 7 часа, като нападателите били вече над 400 души. В боевете се използват стрелково оръжие и гранатомети.

И.д. президент на Украйна Александър Турчинов обяви, че украинските граничари продължават да отблъскват атаките срещу Луганския граничен отряд.  По думите му те правят всичко възможно за „защитата на границите и пълното прочистване на региона от присъствието на терористи“.

#Луганск #въоръжени #сепаратисти #украинска #гранична #служба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници