Невероятно: Художничка създава хиперреалистични картини само с ръцете си

Невероятно: Художничка създава хиперреалистични картини само с ръцете си
A A+ A++ A

Зариа Форман е специален художник. Тя създава хиперреалистични  произведения на изкуството, използвайки само ръцете си. На пръв поглед работите й приличат на обработени фотографии с висока резолюция. А всъщност всичко е направено с пастелни бои, нанесени без четка, от пръстите на Зариа.

Вдъхновението й за рисунките започнало в ранна детска възраст, когато двете със сестра й пътували заедно със семейството си. Майка й правела художествени фотографии на пейзажи от цял свят, което подсилило интереса на Зариа към този тип изображения.

Благодарение на родителите си, е имала е шанса да се наслади на живо на невероятни природни картини – западните пустинни равнини в САЩ, мусонните дъждове в южната част на Индия, арктическа светлина над водите на Гренландия и какво ли още не.

Майка й Рина Бас Форман си отива от този свят през 2011 г., след като й откриват рак на мозъка. Талантливата й дъщеря приема създадените от нея картини като почит към паметта на жената, която и е дала живот и я е възпитала. Година след кончината й Зариа разпръсва праха й над земите на Гренландия по време на арт експедиция.

"В работите си аз представям моментите на преходност, турбуленцията и спокойствието в един пейзаж, и тяхното въздействие върху зрителя", обяснява авторката. През септември 2013 г. тя посещава Малдивите, където се инспирира за още красиви рисунки.

Зария Форман, която през октомври ще навърши 32 години, е родена в градчето Сауф Натик в щата Масачузетс. Отраства в друго малко градче, на север от Манхатън. Сега все още живее и работи в Ню Йорк, но в квартал Бруклин. Занимава се и с преподаване на йога, и дизайн на бижута.

 

 

Материалът е подготвен от Даниел Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници