Борисов: Местан видя, че няма логика партията, победител на изборите, да е извън властта

Борисов: Местан видя, че няма логика партията, победител на изборите, да е извън властта
Борисов е категоричен, че дори Местан е видял, че ГЕРБ трябва да управлява. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Желанието за предсрочни избори на ДПС, което бе обявено от лидера Лютви Местан в четвъртък сутринта, намери своя прочит и сред други политици. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира новината през собствената си логика.

„Като се говори за плавен преход от г-н Местан, мога да разчета така думите – той съзнава, че не е логично партията, победителка на всички избори досега – и за български парламент, и за европарламент, да е извън управлението“, заяви той. По думите му „БСП иска на всяка цена да управлява, „Атака“ иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена от тях в канала“.

Попитан дали е запознат с предложението за нов министър на екологията, Борисов коментира: „Не го познавам. Впечатляващо му е СV-то от това, което чух снощи по телевизията. Кой от тях имаше някакъв опит? Чобанов какъв опит има? Стойнев какъв опит има? Докараха всичко до просешка тояга. Нямат опит. Единственият опитен там беше Станишев и трябваше да стане премиер и да си носи политическата отговорност. Това е логиката в цяла Европа – лидерът на партията победител става премиер или президент“, каза Борисов.

Финансовото състояние на държавата Борисов коментира така: „Към момента пасивът в държавата е огромен, дефицитът е огромен, затова те искат отново да теглят нови заеми, докато избягат. След като избягат, да казват – ние, помните ли, нещо увеличавахме. Още първия ден на следващото правителство трябва да се вдигне пенсионната възраст, трябва да се направят съкращения, да се връщат заеми с лихвите. Това не е честно към следващото правителство, което се прави в момента. Нима тези хора не говореха, че ГЕРБ прави контрабанда? А сега е огромна и дефицитът е огромен“, каза още Бойко Борисов.

Припомняме, че лидерът на ДПС Лютви Местан видя няколко варианта за изход от сегашната ситуация в страната: първият – хоризонт на кабинета „Орешарски“ до октомври 2015 година и провеждане на избори 2 в 1 – местни и парламентарни, вторият – избори догодина по това време, и третият – избори до края на годината.

Според него сега е време за много прецизен анализ, без еуфория и с грижа за бъдещето на страната.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #Лютви Местан #Бойко Борисов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници