Страхил Ангелов: Отиваме към провален мандат

Страхил Ангелов: Отиваме към провален мандат
Страхил Ангелов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отиваме към един провален мандат. Видно е, че трябва да има предсрочни избори, след като тази конструкция не е изградена по всички инженерни правила, тя просто ще рухне, коментира депутатът от БСП Страхил Ангелов пред агенция „Фокус“.

Повод за коментара е изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че трябва да бъдат проведени  предсрочни парламентарни избори до края на годината.

„Видно е, че промяна е необходима, защото, ако до вчера някой трябваше да понесе отговорност за поредната изборна загуба, то вече днес говорим за проваления мандат. Мисля, че наистина трябва да се понесе политическа отговорност. Що се касае до БСП, смятам, че трябва да настъпят промени, и то много сериозни. Не само оставката на Сергей Станишев, тя не е най-важното в този момент. Ние трябва да проведем цялостен отчет за изборен цикъл, това е безспорен факт. Ние няма как да продължим напред по този начин“, обясни Ангелов.

Депутатът се оплака, че не разбира какво се случва в партията. Редно ли е никой да не ме информира за нищо и да разбирам какво се случва от телевизията, попита той.

„Не е идеята да си отиде сега Сергей Станишев и на негово място да дойде някой друг, който ще да е той, за да прави същото и партията да функционира по същия начин, по който функционира в момента. Това е видно, че не може да продължи, тя няма вече ресурс“, каза Страхил Ангелов.

„През тези 25 години имаше една инерция, законите на гравитацията също ни помагаха да се движим, но сега просто стигнахме едно равно пространство, до една равна плоскост и там гравитацията не ни помага и за да има движение, трябват други сили. Ако говорим за един автомобил, очевидно ще трябва гориво, защото той по инерция няма да може да продължи, защото идва баир. Може би не съм напълно учуден от думите на Лютви Местан, но това няма никакво значение, не е там работата всеки да си прави анализи за себе си и най-малкото парламентарната група да не е уведомена за това какво се случва през тези 10 дни – кой с кого се среща и за какво си говори“, коментира още Ангелов.

#Страхил Ангелов #Ангелов #БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници